Inghetata de casa cu mure

(6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

august 7, 2011 in Prajituri, Retete by lulu

Timp de preparare: 40´

Cantitate: 1000ml

Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 150g zahar
  • 200ml lapte proaspat
  • 1 ou
  • 500g frisca de casa
  • 400g mure
  • zahar vanilat, rom, ciocolata rasa
Inghetata de casa cu mure

Inghetata de casa cu mure

Mod de preparare:

  • Eu am pasat murele si le-am strecurat ca sa scap de samburi
  • Se fierb intr-o oala laptele, zaharul si oul la foc mediu, amestecand mereu
  • Se ia amestecul de pe foc si se adauga zaharul vanilat si pasta de mure si se lasa la racit.
  • Separat, se bate frisca.
  • Intr-o forma mare pentru inchetata se toarna mai intai amestecul fiet, se rade un strat de un cm de ciocolata si apoi se adauga frisca.
  • Cu lingura se amesteca fara a insista prea mult.
  • Se lasa la congelator cateva ore.